Acuzație gravă: Firea a cerut să dispară documente privind achiziții făcute de spitale

Gabriela Firea

Fostul ministru al Sănătății și candidat la alegerile locale din Capitală, Vlad Voiculescu, susține, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea încearcă să șteargă urmele unor achiziții făcute de spitale administrate de municipalitate.

Pe fondul scandalurilor din ultimele zile, legate de situația spitalelor din Capitală, Voiculescu mai anunță că, dacă va ajune primarul Bucureștiului, va publica „toate cheltuielile și contractele din domeniul sănătății din ultimii 5 ani și nu doar în acest domeniu”.

Postarea integrală a lui Vlad Voiculescu:

Aflu din surse credibile care din motive evidente vor să rămână anonime că Gabriela Firea a transmis în ASSMB mesajul ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea primăriei să fie făcute pierdute.
Îi rog pe toți angajații (funcționarii sau nu) din toate instituțiile din subordinea Primăriei să nu dea curs unor cerințe ilegale și imorale. Este mai bine așa pentru toată lumea.

În prima săptămână ca primar general:

1. Voi comanda un audit (intern și extern) complet în toate instituțiile subordonate PMB. Unul financiar și unul de performanță. Până atunci, îi cer noului premier si noului ministru al Sănătății să trimită Corpul de Control al Premierului și Corpul de Control al Ministrului Sănătății la instituțiile asupra cărora planează suspiciuni – dar cel puțin la ASSMB, la Spitalele Gomoiu, Foișor și Sf. Maria;

2. Voi publica toate cheltuielile și contractele din domeniul sănătății din ultimii 5 ani și nu doar în acest domeniu. Nu e nimic nou, am creat cadrul pentru asta prin ORDINUL nr. 1.258 din 7 noiembrie 2016*, ordin semnat de mine. Toate achizițiile spitalelor publice de peste 20.000 lei ar fi trebuit sa fie perfect transparente publicului. Ordinul nu a fost și nu este respectat, iar Primarul General și ministrul Sănătății sunt complici.

3. Voi interzice orice cheltuiala media care nu are ca obiectiv informarea justificată a cetățenilor, în interesul acestora. Orașul nu devine mai sigur pentru că bucureștenilor li se spune asta în reclame tv, nici nu merge cineva la spital pentru că a văzut un salon și niște echipamente medicale fără niciun om prin preajmă într-o reclamă tv.

Îi invit pe ceilalți contracandidați să își asume acest lucru de asemenea.
Ba o invit chiar și pe doamna Firea să facă toate cele de mai sus pentru a ne arăta tuturor că nu are nimic de ascuns.

*ORDINUL nr. 1.258 semnat de mine în 7 noiembrie 2016 aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/183843 (supranumit în epocă Ordinul Vanghele, după numele unui reputat jurnalist și deontolog)

—————————————————————
#Update: Fosta șefă a departamentului juridic ASSMB, Nicoleta Lavinia Coțofană comentează mai jos: „Domnule Voiculescu aflu că mi-au sigilat biroul, ridicat laptopul. Refer la biroul în care se regăsesc documentele din Gomoiu si au dat afară experții angajați de ASSMB, cei care au descoperit ilegalitățile.”

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here