Adelin Petrișor răstoarnă versiunea MAE despre atentatul din Kabul, în care un roman a fost ucis

Foto: Facebook/Adelin Petrișor

Corespondent de război și jurnalist cu experiență în zone de conflict, Adelin Petrișor consideră hazardate informațiile apărute în presă și vehiculate inclusiv de ministrul de Externe, Ramona Mănescu, conform cărora în atentatul de la Kabul din noaptea de 2 spre 3 septembrie ar fi fost vizată Ambasada României din Afganistan. 

„A fost vizat Green Village, un cartier fortificat în care își au sediul ONG-uri, organizații internaționale și ambasade. Am fost acolo de foarte multe ori, știu bine locul, nu vorbesc din povești”, susține Adelin Petrișor, într-o postare pe Facebook.

În atac, care a durat câteva ore, a fost ucis un cetățean român, iar altul a fost rănit.

Postarea integrală a lui Adelin Petrișor:

„Câteva idei despre atacul din Afganistan în care un om din echipa de securitate a Ambasadei României a fost ucis și un altul a fost rănit grav. Am văzut prin spațiul public (inclusiv la o televiziune serioasă de știri) cum că misiunea nostra ar fi fost vizată. Incorect. A fost vizat Green Village, un cartier fortificat în care își au sediul ONG-uri, organizații internaționale și ambasade. Am fost acolo de foarte multe ori, știu bine locul, nu vorbesc din povești. În atac nu au murit doar români, bilanțul a fost de 16 morți și în jur de 120 de răniți. Talibanii au atacat cu 2 mașini capcană, iar un comando a intrat ulterior și a mitraliat la întâmplare. Românii și ceilalți nu au fost salvați de britanici, așa cum se vântură pe net, ci de forțele speciale afgane. Potrivit Ministerului de Interne afgan, peste 400 de occidentali au fost evacuați din Green Village, inclusiv 11 români. Cartierul Verde din Kabul a fost atacat constant în ultimii ani. Cel mai recent atac a fost în ianuarie, tot cu o mașină capcană. În aceste condiții, informația că Ambasada României a fost cea vizată, mi se pare cel puțin o exagerare grosolană.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here