adrian streinu cercel
Foto: universul.net

188 de persoane pozitive au fost infectate cu Covid-19 în București, dintre care 116 sunt în sectorul 2. Riscul de transmitere comunitară este din ce în ce mai mare, a avertizat medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș.

În sectorul 3 sunt 6 cazuri de infectare cu coronavirus, în sectorul 4 – 11, în sectorul 5 – 3, în sectorul 6 – 14, în sectorul 1 – 24 și în Ilfov- 14, a precizat Streinu Cercel.

Încă vorbim de transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vom vorbi strict de transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical”, a avertizat el.

Avem blocuri pe 11 niveluri și acolo încărcătura cu oameni e foarte mare”, a mai spus el, anunțând că un eșantion de 10.500 de bucureșteni vor fi testați pentru coronavirus.

Nu trebuie să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească. Nu trebuie să ne pregătim doar la nivelul spitalelor. Trebuie să facem în așa fel încât oamenii să nu se îmbolnăvească. Pentru așta, trebuie să știm pe unde circulă virusul în momentul e față și pe unde a circulat. OMS ne spune cât se poate de clar: Europa este în centrul pandemiei și noi suntem în Europa. În funcție de ce măsuri vom lua și cum vom reuși să ajutăm populația, acestea vor fi și rezultatele trecerii prin pandemie”, a spus Streinu-Cercel.

OMS a spus clar: dacă sunteți în epicentru aveți un singur lucru de făcut: testați, testați, testați”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here