Adrian Zuckerman, candidatul propus de președintele Donald Trump pentru a ocupa postul de ambasador al SUA în România, a primit undă verde din partea Comisiei de politică Externă a Senatului american.

Decizia de azi vine după ce, în luna august, Comisia de Politică Externă a Senatului SUA a amânat aprobarea numirii lui Zuckerman ca ambasador în România, pe fondul acuzațiilor de hărțuire sexuală.

Senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a anunțat în 25 iulie că el și colegii din comisie au aprobat 13 nume de ambasadori propuși de Casa Albă, dar au decis amânarea numirii lui Zuckerman și a încă unui candidat.

Menendez a anunțat că a cerut Casei Albe verificări suplimentare pentru Zuckerman, prin intermediul serviciului “Diplomatic Security.”

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată în 2008 pentru hărțuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicația Rawstory.com în septembrie 2018.

Zuckerman este avocat, și-a început activitatea în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. 

Anterior, Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. 

De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York. 

Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

2 COMENTARII

  1. […] Adrian Zuckerman, candidatul propus de presedintele Donald Trump pentru a ocupa postul de ambasador al SUA in Romania, a primit unda verde din partea Comisiei de politica Externa a Senatului american. Decizia de azi vine dupa ce, in luna august, Comisia de Politica Externa a Senatului SUA a amanat aprobarea numirii lui Zuckerman ca ambasador in Romania, pe fondul acuzatiilor de hartuire sexuala, arata universul.net. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here