Afirmație șocantă: Un republican din Montana spune că este legală uciderea socialiștilor

Foto: Kyle Johnson/ Unsplash

Un republican din Montana a șocat opinia publică americană cu o declarație despre socialiști.

Rodney Garcia, republican local din Montana, refuză să demisioneze după ce a declarat că Constituţia Statelor Unite autorizează execuţia socialiştilor.

La o reuniune a republicanilor din Montana, Garcia, membru al adunării locale, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de influenţa socialiştilor în Statele Unite şi a apreciat că este legal ca aceştia să fie încarceraţi şi ucişi.

Un ziar din Billings, oraşul pe care-l reprezintă Rodney Garcia, l-a contactat pentru ca acesta să-şiclarifice declaraţiile.

„Conform Constituţiei Statelor Unite, dacă cineva este găsit vinovat de faptul că este socialist, fie merge la închisoare, fie este ucis”, a declarat republicanul pentru ziar.

În realitate, contrar declaraţiei lui Garcia, Constituţia americană nu autorizează Guvernul să pedepsească persoane din cauza convingerilor lor politice.

Rodney Garcia consideră că a fi socialist constituie o formă de trădare.

”Aceştia sunt inamicii libertăţii”, a dat el asigurări. ”Ce facem cu inamicii noştri în timpul războiului? În Vietnam, în Afagnistan, toate astea. Ce facem?”.

Virulenţa lui Rodney Garcia este reacţia sa faţă de popularitatea candidatului la preşedinţie Bernie Sanders, care se revendică socialist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here