Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer împotriva subvariantelor Omicron

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat luni un vaccin produs de Pfizer/BioNTech Covid care vizează subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5, relatează AFP, citată de News.ro.

”Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al EMA a recomandat autorizarea unui vaccin bivalent adaptat care vizează subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5, în plus faţă de tulpina originală de SARS-CoV-2”, a anunţat EMA într-un comunicat.

Conform EMA, serul ar trebui să fie ”mai eficient decât Comirnaty în declanşarea unui răspuns imun împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5”, care sunt mai benigne, dar mai uşor transmisibile.

Vaccinul, o versiune adaptată a vaccinului Cominarty cu tehnologie de tip ARN mesager împotriva Covid de la Pfizer/BioNTech, este destinat persoanelor cu vârsta de 12 ani şi peste care au primit cel puţin o primă doză de vaccin împotriva Covid-19, potrivit EMA.

Având în vedere că ”în timpul sezonului rece sunt anticipate noi valuri de infecţii”, această recomandare ”va extinde şi mai mult arsenalul de vaccinuri disponibile pentru a proteja oamenii împotriva Covid-19” în cadrul UE, a salutat autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor.

Avizul CHMP privind ”Comirnaty Original/Omicron BA.4-5” va fi trimis Comisiei Europene, care va adopta o decizie finală.

La începutul acestei luni au fost aprobate alte două vaccinuri adaptate de către Pfizer şi rivalul Moderna, care vizează tulpina originală de Covid-19 şi subvarianta anterioară BA.1 a Omicron.

Alături de vaccinul adaptat Original/Omicron BA.1 recent autorizat, acest nou vaccin adaptat ar trebui să contribuie la menţinerea protecţiei optime împotriva Covid-19 pe măsură ce virusul evoluează, potrivit EMA.

Pfizer a obţinut venituri şi profit record

 

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here