Aglomerație pe străzile din Milano înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții

Locuitorii orașului Milano au ieșit pe străzi, vineri și sâmbătă, pentru a se bucura de ultimele zile de ”libertate”, înainte ca autoritățile din metropola italiană să instituie noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19, după o creștere a numărului de cazuri, relatează Corriere della Sera.

De luni, localurile se vor închide, iar deplasările vor fi drastic limitate. Oamenii nu vor mai avea voie pe străzi după ora 22.00 fără un motiv întemeiat. Barurile, restaurantele şi muzeele se închid.

În aceste condiții, milanezii au încercat să profite cât mai mult de „libertate”, iar străzile au devenit supraaglomerate. Agențiile de presă au difuzat sâmbătă imagini incredibile. Sâmbătă seară au existat numeroase petreceri în oraș. Forțele de ordine au oprit un eveniment la care participau în jur de 500 de tineri. Din această cauză, prefectul a decis duminică se restricționeze accesul în zona de promenadă. Peste 200 de carabinieri au fost mobilizați.

Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, dar şi ridicarea lor aproape totală în Sardinia, informează AFP şi Reuters.

Cele 20 de regiuni italiene sunt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).

Lombardia, Piemont şi Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie. Două regiuni, Basilicata şi Molise, devin zone roşii, în care totul este închis, mai puţin magazinele cu produse de primă necesitate (alimente, farmacii), şi unde deplasările sunt permise doar din motive profesionale şi de sănătate.

Pentru prima dată, o regiune, Sardinia, trece în zona albă, în care majoritatea restricţiilor sunt ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here