Al 29-lea caz de coronavirus, confirmat în București. Companiile și-ar putea modifica programul în Capitală

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Încă un caz de coronavirus a fost confirmat de autoritățile din România imediat după ce alte trei au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. Al 29-lea caz este o femeie de 47 de ani din București.

România se află acum în scenariul doi imaginat de autorități (26-100 pacienți). Marți seară, în timpul ședinței de Guvern, înainte ca GCS să confirme cele patru cazuri noi, Victor Costache, ministrul Sănătății, a dat asigurări că scenariul doi reprezintă încă o răspândire sporadică a coronavirusului și nu implică motive grave de îngrijorare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seară, că se analizează în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă posibilitatea ca, în Bucureşti, activitatea angajatorilor să înceapă la ore diferite, pentru a reduce aglomeraţia de la metrou. 600.000 de persoane circulă, zilnic, cu garniturile de metrou, potrivit News.ro.

”Pentru a reduce aglomeraţiile în staţiile de metro analizăm în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă propunerea de a începe programul la ore diferite”, a spus, marţi seară, în şedinţa de Guvern, ministrul de Interne, Marcel Vela.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că se poate începe treptat, de la 7 la 10.

”Atenţie, asta trebuie căutate arealurile, pe anumite rute de deplasare, astfel încât să reducem aglomeraţia. Unele să înceapă la 7 dimineaţa, altele la 8, altele la 9, altele, care pot şi nu le este afectată activitatea, să începă la 10 dimineaţa. La fel, încetarea programului  să se facă la intervale orarediferite să putem să splităm fluxurile , pentru a reduce aglomeraţia”, a declarat Orban.

Potrivit acestuia, ”periclul de contaminare se reduce cu cât numărul de persoane este mai mic, pentru că permite păstrarea distanţei”.

Zilnic, 600.000 de persane circulă în Capiutală cu garniturile de metrou.

Totodată, premierul interimar, Ludovic Orban, i-a cerut ministrului Sănătăţii să prezinte un plan de creştere rapidă a numărului de epidemiologi, subliniind că riscul de difuzare a coronavirusului poate fi redus semnificativ în condiţiile derulării cât mai rapide a anchetelor epidemiologice.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here