Albania a trimis sâmbătă în Italia o echipă formată din 30 de medici şi infirmieri care vor trata pacienţi infectaţi cu coronavirus în regiunea Lombardia, cea mai afectată de pandemie, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Echipa medicală a fost condusă la aeroport de premierul albanez Edi Rama. El a precizat că guvenul de la Tirana a alocat circa 95.000 de dolari pentru plata acestei echipe, care-şi va desfăşura activitatea timp de o lună în zona oraşului Bergamo. ”Astăzi, toţi suntem italieni (…) Italia va câştiga această luptă”, a mai spus Rama într-un scurt discurs la aeroport.

În Italia trăiesc circa 400.000 de cetăţeni albanezi.

Albania a primit la rândul ei ajutor din partea Italiei în trecut în mai multe situaţii de criză, astfel că prin acest gest încearcă acum să răspundă acestui ajutor, deşi ea cunoaşte o criză de cadre medicale.

După ce mulţi medici au plecat să lucreze în străinătate, Albania are în prezent 1,2 medici la 1.000 de locuitori, faţă de de 4,1 în cazul Italiei, şi a fost nevoită să reangajeze circa 2.000 de medici pensionaţi în urma declanşării pandemiei COVID-19.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate sâmbătă în Albania era de 197. Având un sistem sanitar care din cauza deficitului de medici şi echipamente ar putea fi repede copleşit, Albania a impus restricţii foarte severe privind contactele sociale pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here