ALEGERI ÎN FRANȚA | Eric Zemmour s-ar califica în turul doi – sondaj

Sursa: https://www.ericzemmour.org/

Canditatul de dreapta Eric Zemmour se va califica în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale franceze din luna aprilie a anului viitor, alături de preşedintele Macron, potrivit unui nou sondaj de opinie care confirmă un sondaj anterior în care Zemmour s-a plasat înaintea liderei de extremă-dreapta Marine Le Pen, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Zemmour, jurnalist politic şi realizatorul emisiunii Face à l’Info de la CNews, între 2019 şi 2021, a dominat media franceză în ultimele luni, cu comentarii provocatoare referitoare la islam, imigranţi şi femei.

Un sondaj Ifop-Fiducial efectuat pentru ziarul Le Figaro şi postul TV LCI, făcut public de  BFM TV, arată că Zemmour ar obţine 17% din voturi în primul tur al alegerilor, cu mult în urma lui Macron, care ar atrage 25%, dar înaintea lui le Pen, cu 16% din voturi. Conservatorul Xavier Bertrand ar atrage un aprijin de 13%, dacă ar câştiga alegerile primare din partidul Les Republicains.

Zemmour şi Macron nu au anunţat încă dacă vor candida.

Timp de peste un an sondajele de opinie au arătat că lidera Adunării Naţionale Marine Le Pen se va califica fără probleme în turul al doilea al alegerilor, pentru a repeta situaţia din 2017, când a obţinut 21,3% din voturi în primul tur dar a pierdut în favoarea lui Macron, care a atras o susţinere de 66,1%.

Luna trecută însă, două sondaje au arătat că Zemmour s-a plasat pentru prima oară pe poziţia a doua, înaintea lui Le Pen, al cărei partid Adunarea Naţională a dominat extrema-dreaptă franceză timp de mai multe decenii.

ALEGERI ÎN FRANȚA | Ce tip de alegători atrage Eric Zemmour și de la care dintre candidați ar „rupe” cel mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here