Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Iohannis înaintea turului de scrutin: În 2016, absenteismul a adus la putere PSD

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis înaintea alegerilor prezidenţiale, că în 2016 absenteismul a adus la putere PSD, „cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă”, chemându-i pe români la vot şi sfătuindu-i să aleagă cu înţelepciune, cu gândul la viitorul lor şi al României, transmite News.ro.

„Împreună vom construi România normală”, spune preşedintele, candidat pentru un nou mandat.

„Începând de astăzi, timp de trei zile, românii din străinătate votează la alegerile prezidenţiale! Dragi români, veniţi la vot pentru că ţara noastră are mare nevoie de fiecare dintre voi, oriunde v-aţi afla. În 2016, absenteismul a adus la putere PSD, cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă, o guvernare împotriva românilor”, afirmă preşedintele Iohannis.

„Alegeţi, aşadar, cu înţelepciune, cu gândul la viitorul vostru şi al României! Împreună vom construi România normală, pe care ne-o dorim cu toţii! Vă aştept la vot!”, transmite Iohannis.

Votul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale a început în noaptea de joi spre vineri, în Noua Zeelandă şi Australia, dar majoritatea secţiilor de votare se deschid în cursul zilei de vineri. Românii din diaspora au la dispoziţie trei zile pentru a putea vota, dar şi 835 de secţii de votare, aproape dublu faţă de alegerile europarlamentare.

În România, votul la alegerile prezidențiale are loc duminică, de la ora 7:00.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here