Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Parlamentarii beneficiază nu numai de pensii speciale, ci și de prețuri speciale la cantina din Palatul Parlamentului. Niciun alt român nu mănâncă la astfel de preturi in vreun local public din țară.

Astfel, conform meniului din 13 februarie 2020, parlamentarii se pot delecta cu o supă de zarzavat pentru numai 2,7 lei, cu mâncare de mazăre, la numai 2,88 de lei sau cu pulpă de porc la tavă la prețul fantastic de 5,77 lei. Cea mai scumpă mâncare din meniu sunt sarmalele de porc cu costiță, pentru care aleșii plătesc 11,81 de lei.

Iata cum arata meniul de azi, prezentat pe Galeata de Camera Deputatilor, o pagină de Facebook deținută de un angajat al Parlamentului:

Sute de foști senatori și deputați primesc pensii speciale cuprinse între 2.000 și 12.000 de lei pe lună, bugetul statului trebuind să suporte astfel peste 10 milioane de euro pe an. Pensiile speciale sunt în continuare în vigoare până când Curtea Constituțională va lua o decizie după ce abrogarea acestora a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului.

Un număr de 768 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an, informează Europa FM. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Cuprinse între 2.000 de lei, cei mai mică, și 12.000 de lei, cea mai mare, cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costa cat 3.268 de pensii medii ale românilor de rând.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here