Rusia interzice fumatul pe balconul apartamentului

Rușii nu vor mai avea voie să fumeze pe balconul propiilor apartamente, potrivit noilor reguli de protecție la incendii anunțate de Ministerul Urgențelor.

Potrivit noii reglementări, în balcoane nu mai este voie cu foc deschis. Aprinderea unui chibrit și fumatul sunt considerate foc deschis. Nici aprinsul unei lumănări nu mai este permis, din același motiv. Aceleași restricții se aplică și spațiilor comune din cămine și hoteluri.

Cei care nu respectă regulile riscă o amendă de până la 3000 de ruble, adică circa 42 de euro. Dacă un incendiu pornește de la țigară aprinsă lăsată nesupravegheată, persoana responsabilă riscă dosar penal.

Liderul Mișcării Rusești pentru Drepturile Fumătorilor a spus că autoritățile interziseseră deja fumatul oriunde au putut și că acum doar și-au adus aminte că au uitat balcoanele, a notat agenția Interfax, citată de BBC.

Image result for russia apartment block

Blocul de apartamente este clădirea care domină orașele din Rusia, mari sau mici. Balconul era locul unde cei mai mulți ruși ieșeau să fumeze ca să nu provoace miros și fum în casă. Dacă locul va fi interzis, cea mai apropiată alternativă este în fața blocului, dar puțini sunt cei care ar fi dispuși să coboare din casă doar pentru o țigară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here