Alice Iacobescu a avut ultimul jurnal la Digi 24, la numai o zi după interviul acordat Paginademedia.ro. Un interviu în care a vorbit despre demisia de la postul de știri, despre divergențele legate de politica editorială, despre rețeta greșită de a copia alte stații, despre folosirea în exces a termenului Breaking News, inclusiv în cazul Caracal.

În mod normal, jurnalista ar fi urmat să fie pe post – conform preavizului – până pe 7 octombrie, după cum a declarat în interviu.

Jurnalista a scris pe pagina personală de Facebook:

A venit ca o surpriză, dar şi ca o încheiere firească: ultimul meu jurnal la Digi24 nu va fi pentru că a fost.

Nu ştiam când am intrat astăzi în emisie şi mă bucur că nu am ştiut, pentru că o parte din energie şi concentrare ar fi fost neutralizată de emoţie şi ar fi fost păcat.”

Ultima prezență a lui Alice Iacobescu pe Digi 24 vina la o zi după interviul acordat Paginademedia.ro.

Ce a spus, printre altele, Alice Iacobescu, în interviul acordat Paginademedia.ro:

Am constatat, de-a lungul ultimilor doi ani, că felul în care consider eu că am obligația să fac jurnalism nu se mai suprapune sau se suprapune din ce în ce mai puțin pe felul în care Digi24 vrea să își atragă audiența.

Dacă tu începi să-i copiezi pe ceilalți nu faci decât să-ți nemulțumești propriul public, care se simte dezamăgit și în nici un caz nu vei atrage publicul celorlalte televiziuni, pentru că acel public este deja fidelizat.”

Am ajuns într-un punct în care mă doare divergența de viziune în ce privește politica editorială.

Discuții despre fente politice nu zic să nu avem, dar să le oferim o pondere mai mică.

Fiecare are un loc de muncă și un șef și niște colegi. Sunt situații în care șeful recunoaște competențele din jurul lui și recurge la ele sau sunt situații în care șeful se izolează în centrul unui grup mai mic, minoritar de oameni și aceia sunt cei care fac legea în compania sau biroul respectiv. Eu nu pot să bat la ușă și să-i dau lecții de jurnalism șefului meu. Șeful meu, dacă vrea să știe despre jurnalism, știe foarte bine că se poate baza pe mine.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here