Alina Gorghiu, despre afirmațiile preotului Nicolae Tănase: E o invitație la viol! Genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă!

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, că nu este doar o declaraţie neinspirată, ci este „o invitaţie la viol”, iar o astfel de declaraţie este de Ev Mediu şi şocantă. „Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei!”, a mai precizat ea, potrivit News.ro.

„Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi «fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase», nu doar agresorii, săracii. Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv – “tăcerea” – încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la «bărbat»”, a scris Alina Gorghiu, vineri pe Facebook.

Ea a mai precizat că un preot este o persoană cu influenţă la nivelul comunităţii şi „o astfel de afirmaţie este inacceptabilă”.

„Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie submineaza sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil. Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că “eşti prea frumoasă” şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale”, a mai precizat ministra Justiţiei.

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că „fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete”. El a arătat că acei băieţi vor intra la închisoare, dar „fetele nu sunt chiar nevinovate” şi ar trebui să facă şi ele trei, patru luni de puşcărie.

Reacția BOR la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here