Alina Gorghiu, despre predarea prințului Paul: Astăzi a fost termen în dosar, la Curtea Constituţională din Malta / ANP a dat detalii despre condiţiile din penitenciarele din România

Sursa: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, despre predarea lui Paul-Philippe al României, că astăzi a fost termen în dosar, la Curtea Constituţională din Malta, cauza având ca obiect presupuse încălcări ale drepturilor omului din cauza condiţiilor din penitenciarele din România. iar Administraţia Naţională a Penitenciarelor a participat, ca martor, şi a dat detalii despre condiţiile din penitenciarele din ţara noastră. Ministrul a precizat că în ultimii ani, au fost făcute îmbunătăţiri considerabile în sistemul penitenciar, iar României nu i-au mai fost refuzate predări din cauza condiţiilor din penitenciare, potrivit News.ro.

Ministrul Justiţiei a prezintat informaţii despre predarea lui Paul al României.
”Astăzi a fost termen în dosar, la Curtea Constituţională din Malta. Cauza are ca obiect presupuse încălcări ale drepturilor omului din cauza condiţiilor din penitenciarele din România. Au fost prezenţi, ca martori, reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Au dat detalii despre condiţiile din penitenciarele din România. Despre faptul că sunt la nivelul standardelor impuse de CEDO şi nu sunt încălcate în niciun mod drepturile omului”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.
Ministrul Justiţiei afirmă că realitatea este clară şi anume ”în ultimii ani, au fost făcute îmbunătăţiri considerabile în sistemul penitenciar, iar României nu i-au mai fost refuzate predări din cauza condiţiilor din penitenciare”.
”Decizia Curţii Constituţionale nu va fi definitivă, ci poate fi atacată cu apel. Acest dosar este separat de cel privind predarea în baza mandatului european de arestare. Cel privind predarea, care a fost dispusă de instanţă malteză în fond, se află în apel, iar instanţa ar urma să se pronunţe definitiv în curând”, explică Alina Gorghiu.
Ea menţionează că statul român îşi va face în continuare treaba.
”Pentru mine, ca ministră, subiectul fugarilor reprezintă o prioritate de mandat, pe care şi Guvernul din care fac parte şi-a asumat-o prin programul de guvernare. Ministerul Justiţiei îi tratează pe toţi la fel, indiferent de numele şi de notorietatea lor. Treaba noastră este să ajutăm să se facă justiţie până la capăt”, a mai spus Gorghiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here