„Am văzut ura cu ochii mei”. Criza coronavirusului în Italia, descrisă de o româncă

Cristina Naum, o fostă jucătoare de tenis de masă în vârstă de 34 de ani, care locuiește și antrenează în orașul Bologna, din Italia, a povestit că oamenii sunt panicați.

„Lumea este foarte speriată. Toate școlile, grădinițele și universitatea sunt închise. În plus, am ieșit duminică seara, după ce au fost confirmate primele cazuri în Italia, la cumpărături, așa, de precauție. Te rog să mă crezi că toate magazinele la care am fost erau goale, nu tu carne, nu tu paste, nimic…

Din păcate, la farmaciile de aici nu am mai găsit nimic. Am luat măști, care nici nu știu cât de utile sunt, de pe site-uri de internet. Acum o săptămână, o mască era 2-3 euro, am dat acum 12 euro pe una și am luat vreo 10. Iar pe un gel de spălat pe mâini, de 20 de euro, am plătit acum 70. Asta e, unii speculează momentul”, a povestit Cristina Naum, pentru Libertatea.

Cristina Naum a mărturisit și că teama de coronavirus naște și acte de rasism.

„Am văzut cu ochii mei o ură pentru asiatici, e mult rasism, de parcă ar avea chinezii, săracii, vreo vină. Chiar acum mă uitam la un video cu un filipinez la o coadă, la un supermarket, luat la bătaie de un localnic căruia îi era frică să nu-i ia mâncarea. (…) Sper să nu se răspândească virusul! Și am un mesaj clar pentru cei care au plecat de frică de aici: până una-alta, aici sistemul medical funcționează, în România – e vai mămițica noastră”, a mai spus fosta jucătoare de tenis de masă.

1 COMENTARIU

  1. Ce ma? Sa ne doboare pe noi o chinezarie? Noi care suntem aici de mii de ani si ne batem cu toate imperiile? Pe noi, ma? „C-asa-i romanul cand se-nbolnaveeeeesteeeee, C-asa-i romaaaaanulll cand…..Mert eeeeez roooooomán.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here