Un deputat grec se teme de un război între Grecia și Turcia. „Vom rămâne singuri”

Deputat al Partidului Noua Democraţie din Grecia, fost primar al Atenei şi fost ministru de externe, Dora Bakoyannis a declarat că în cazul în care ţara sa intră în război cu Turcia, va rămâne singură. Bakoyannis a subliniat că din punct de vedere politic relaţiile dintre Turcia şi Grecia traversează o perioadă cu cele mai multe probleme după criza insulelor Imia/Kardak, scrie cotidianul turc Akșam, citat de Rador.

Bakoyannis a postat următoarea declaraţie pe contul său de Twitter: „Dacă vom intra într-un război cu Turcia, vom rămâne singuri. Nimeni nu se va sacrifica pentru noi. Dar din punct de vedere diplomatic nu suntem singuri. Este un punct important acesta.”

Bakoyannis a atras atenţia că din punct de vedere politic, relaţiile dintre Turcia şi Grecia traversează perioada cu cele mai multe probleme după criza insulelor Imia/Kardak din ianuarie 1996.

Bakoyannis a subliniat că ea percepe o Turcie diferită de cea percepută de Grecia şi a adăugat că există o dificultate de înţelegere asupra unui proces comun cu Turcia.

Atrăgând atenţia asupra faptului că întâlnirea dintre premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, şi preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, a avut loc în timpul crizei dintre cele două ţări, Bakoyannis a precizat că, mai ales în situaţie de criză, canalele de comunicare şi de discuţii trebuie menţinute deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here