Ambasada Ucrainei: Grupuri armate ruse au atacat în Donbas pentru a trece linia de demarcare. Pierderile Kievului – VIDEO

Foto: Twitter

ACTUALIZARE. Grupurile armate ale Federației Ruse au atacat pozițiile Forțelor Unite ale Ucrainei, se arată într-un comunicat oficial al Kievului, remis de Ambasada Ucrainei la București.

Comunicatul integral, mai jos:

Ucraina se așteaptă la condamnarea de către partenerii săi internaționali, inclusiv de către România, a noului act de agresiune a Federației Ruse, precum și la consolidarea presiunii diplomatice și de sancțiune asupra Moscovei.

În dimineața zilei de astăzi, 18 februarie 2020, la cinci ani de la tragedia de la Debalțeve, grupurile armate ale Federației Ruse au atacat pozițiile Forțelor Unite ale Ucrainei în apropierea localităților Novotoshkivske, Orikhove, Krymske, Khutir Vilnyy.

Ocupanții au atacat Forțele Unite ale Ucrainei cu arme interzise de către Acordurile de la Minsk. Inamicul a utilizat aruncătoare de bombe de calibrul 120 mm. De asemenea, inamicul a atacat utilizând lansatoare de grenade de diverse sisteme, precum și mitraliere de calibru mare.

Sub acoperirea de foc, grupurile armate ale Federației Ruse au trecut la ofensiva activă și au încercat să avanseze peste linia de demarcare.

Din neferecire, în urma bombardamentelor ostile, un apărător ucrainean a fost omorât, trei – răniți.

Unitățile Forțelor Unite, care se apără, au răspuns adecvat grupurilor armate ale Federației Ruse în scopul de a suprima activitatea lor armată. La momentul de față lupta a încetat.

Aceasta nu este doar o provocare cinică, al cărei scop este de a pune presiune pe o rană dezumanizantă care nu se va vindeca niciodată complet. Este o încercare de a perturba procesul de pace din Donbass, care a început cu pași mici, dar continui.

Cursul nostru pentru a pune capăt războiului și angajamentul nostru pentru acordurile internaționale rămâne neschimbat, precum și hotărârea noastră de a respinge orice manifestare de agresiune armată împotriva Ucrainei.

Ucraina se așteaptă la condamnarea de către partenerii săi internaționali, inclusiv de către România, a noului act de agresiune a Federației Ruse, precum și la consolidarea presiunii diplomatice și de sancțiune asupra Moscovei.

suprinzătoare ofensivă a rușilor, în această dimineață, în Donbass; morți, răniți, pierderi materiale de partea ucraineană – Armand Goșu, pe Facebook

Știrea inițială. Forțele ruse de ocupație din Donbas au atacat în această dimineață pozițiile ucrainene încercând să rupă linia de demarcație dintre regiunea separatistă și teritoriul controlat de autoritățile ucrainene, relatează Gordon.ua și 112.ua, preluate de Deschide.md.

Potrivit Euromaidan Press, atacul a început în dimineața zilei de marți, la ora 5.00, când trupele de ocupație au atacat pozițiile ucrainene din apropiere de Zolote. S-a tras cu armament greu, inclusiv artilerie de calibrul 152 mm și mortiere de 120 mm.

E vorba de pozițiile ocupate de militarii din Brigada Mecanizată 72 și 93 pe linia Zolote-Orikhovo-Novotoshkivka-Khutir Vilny.

Euromaindan Press anunță că atacul s-a soldat cu victime, însă nu precizează numărul acestora, iar trupele ucrainene au cerut întăriri.

2 COMENTARII

  1. Cam asta e Rusia de azi „cumințică”, deocamdată s-a mulțumit cu mici hălci din Georgia sau Ucraina…mi-e teama când ma gândesc la câți patrioti romani aștepta cu fiori de bucurie ziua in care tancurile rusești ne vor elibera de sub jugul UE ! Scârbă !

    • Rusia nu-si va schimba niciodata politica agresiva …imperialista…Rusia reprezinta cel mai mare pericol pentru pacea mondiala…PSD-ul e un partid nedemocratic de esenta bolsevica…Simpatizeaza cu Putin …reprezentatul… clasei politice mafioate…corupte..din Rusia …din motive de similitudine in apucaturi si ,,idei,,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here