Ambasadorul Marii Britanii la București: Sunt foarte impresionat de felul în care autorităţile şi poporul român au reacţionat

Inquam Photos / Ilona Andrei

Ambasadorul britanic Andrew Noble se declară impresionat de felul în care autorităţile şi poporul român au reacţionat în faţa crizei umanitare provocate de conflicul din Ucraina, notează Agerpres.

„Ceea ce am văzut aici este o reacţie a autorităţilor române care este un serviciu făcut pentru toată Europa şi sunt foarte impresionat de felul în care şi Guvernul şi autorităţile locale, dar şi poporul român au reacţionat faţă de această provocare imensă”, a declarat Andrew Noble, duminică, după o vizită în punctul de frontieră de la Siret, judeţul Suceava.

Diplomatul a anunţat că printre cei care aşteaptă să intre în România pe la Siret se află şi cetăţeni britanici.

„Sunt, sigur, cetăţeni britanici la coadă în Ucraina care vor să ajungă în România şi noi suntem în contact cu ei. Autorităţile ne ajută, dar nu cerem ca britanicii să fie primii. Trebuie să fie la rând. Deci avem perseverenţă şi răbdare şi suntem siguri că (…) vom avea succes cu britanicii scoşi din Ucraina”, a menţionat ambasadorul.

Oficialul a precizat că numărul cetăţenilor britanici care au cerut ajutor este destul de mic, pentru că au fost avertizaţi din timp să părăsească Ucraina.

Ambasadorul Andrew Noble s-a aflat duminică în judeţul Suceava, pentru a sprijini echipa consulară a Marii Britanii care acţionează în regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here