Ambasadorul Rep. Moldova la Moscova, rechemat de la post după ce o mașină a ambasadei a fost prinsă cu 350 kg de steroizi

Andrei Neguță

Guvernul Republicii Moldova a decis miercuri să își recheme ambasadorul de la Moscova, după ce au fost descoperite 350 de kilograme de steroizi anabolizanți într-un microbuz aparținând ambasadei, care a fost oprit la granița cu Ucraina, în timp ce se îndrepta către Rusia, transmite Reuters, potrivit MSN

Serviciul vamal moldovean susține că steroizii descoperiți au o valoare de piață de aproximativ opt milioane de lei moldovenești.

Microbuzul, care avea numere de înmatriculare diplomatice, a fost oprit la frontiera ucraineană sâmbătă, iar şoferul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Guvernul premierului moldovean Ion Chicu a aprobat decizia de rechemare a ambasadorului din Rusia, Andrei Neguţa. Acesta nu a făcut nicio declaraţie şi nu a putut fi contactat, deocamdată, pentru comentarii.

„Aceasta este o rușine pentru Moldova”, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, adăugând că ambasadorul va fi sancționat dacă se va descoperi că a fost implicat.

Incidentul are loc la doar două săptămâni după ce Dodon, care vrea relaţii mai apropiate cu Rusia, a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa fostului premier Maia Sandu, care îşi doreşte relaţii mai strânse cu Uniunea Europeană.

Anterior, Dodon a încercat să pună o parte a vinei pentru înfrângerea sa electorală în seama ambasadei de la Moscova. El a spus că nu l-au votat suficient de mulţi moldoveni care locuiesc în Rusia și a reclamat faptul că ambasada a fost închisă pentru o pauză de masă, în ziua alegerilor, deşi oamenii se aflau la coadă afară, pentru a vota.

Microbuzul a fost oprit la vama Palanca, de la frontiera cu Ucraina, de agenţi vamali şi membri ai serviciului de informaţii cunoscut drept Serviciul de Informaţii şi Securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here