Ambasadorul Turciei, convocat la MAE german după gestul controversat al lui Merih Demiral de la meciul cu Austria

Sursa: X

Germania l-a convocat, joi dimineaţă, pe ambasadorul Turciei la Berlin, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe, după ce un gest controversat al fundaşului turc Merih Demiral în timpul unui meci din cadrul Euro 2024 a determinat UEFA să deschidă o anchetă, transmite News.ro.

Miercuri, Turcia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Ankara pentru a protesta faţă de comentariile Ministrului german  de Externe, Nancy Faeser, care a condamnat gestul fundaşului Merih Demiral.

Acesta a făcut semnul de adunare al „Lupilor Gri”, o grupare turcă de extremă dreaptă, în timpul victoriei de marţi, cu 2-1, împotriva Austriei, în optimile de finală ale Euro-2024.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va afla la Berlin pentru meciul cu Olanda din sferturile de finală, sâmbătă, de la ora 22.00.

Meciul va fi urmărit îndeaproape de autorităţi după controversa Demiral şi tensiunile geopolitice recente dintre Germania şi Turcia.

VIDEO | EURO 2024: Turcia merge în sferturi și va întâlni Olanda, după 2-1 cu Austria. Merih Demiral a înscris cel mai rapid gol din fazele eliminatorii în istoria EURO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here