Amendă între 500 – 2.500 lei pentru intrarea fără mască în magazin sau în mijloacele de transport în comun

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au precizat sâmbătă care va fi cuantumul amenzilor pentru nerespectarea obligativității de a purta mască în magazine, mijloace de transport în comun sau alte spații închise, în contextul stării de alertă.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au răspuns, sâmbătă, la mai multe întrebări privind starea de alertă, cum ar fi cele legate de zona metropolitană, amenzile ce pot fi date, precum și numărul de persoane care pot participa la evenimentele familiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here