Amenințare înainte de marcarea a 110 ani de la naşterea lui Kim Il Sung: Arma nucleară nord-coreeană ar putea ”elimina” Sudul

Sursa: Twitter

Coreea de Nord va folosi arma nucleară pentru a ”elimina” armata sud-coreeană, în cazul în care aceasta lansează un atac preventiv, dă asigurări, marţi, influenta soră a dictatorului Kim Jong Un, Kim Yo Jong, relatează AFP, citată de News.ro.

Această ameninţare a lui Kim Yo Jong, difuzată de presa publică, constituie a doua reacţie de furie în trei zile, în urma unor declaraţii, săptămâna trecută, ale ministrului sud-coreean al Apărării Suh Wook.

Suh Wook declara vineri că Seulul dispune de rachete ”capabile să lovească precis şi rapid orice ţintă în Coreea de Nord”, în contextul în care Phenianul şi-a multiplicat în ultimele luni testele de rachetă balistică şi ameninţări cu privire la o reluare a testelor nucleare.

Kim Yo Jung i-a replicat marţi că aceasta este o ”greşeală foarte mare” a acestui ”nebun” de Suh Wook să vorbească despre un atac preventiv împotriva unei puteri nucleare, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

”În cazul în care Coreea de Sud optează pentru o confruntare militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară îşi va îndeplini în mod inevitabil misiunea”, ameninţă Kim Yo Jong.

O consilieră politică a Phenianului, ea aminteşte că ”misiunea primă” a forţelor nucleare nord-coreene este să servească drept mijloc de disuasiune, dar că, în cazul în care ar izbucni un conflict armat, acest armament va fi folosit în vederea unei ”eliminări a forţelor armate ale inamicului într-o lovitură”.

În cazul unui ”atac cumplit”, forţele dus-coreene vor avea ”o soartă mizerabilă,nimic altceva decât distrugerea totală şi ruina”, ameninţă ea.

”Noi nu-i considerăm drept nişte adversari ai forţelor noastre armate”, declară ea, referindu-se la armata sud-coreeană.

Kim Yo Jung a denunţat duminică ”remarcile imprudente” ale lui Suh Wook şi a avertizat Sudul ”să se disciplineze dacă vrea să evite dezastrul”.

Coreea de Nord şi-a suspendat testele nucleare şi de rachete cu razălungă de acţiune, după ce Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump au lansat negocieri foarte mediatizate, care au eşuat în 2019.

Negoceri în vederea unei dezarmări nucleare a Nordului se află, de atunci, într-un punct mort.

Coreea de Nord sărbătoreşte luna aceasta 110 ani de la naşterea fondatorului său, Kim Il Sung, bunicul actualului dictator.

De obicei, Phenianului îi place să marcheze aniversările importante prin parade militare, teste mari de armament sau lansări de sateliţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here