Proteste în faţa Ambasadei Rusiei, unde se scandează „Putin, criminal”

Protest performance fata de atrocitatile comise de soldatii rusi in Ucraina cu titlul "Never forget, never again" in fata Ambasadei Rusiei in Bucuresti, 5 aprilie 2022. Inquam Photos / Octav Ganea

Zeci de persoane protestează, marţi seară, în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti, scandând „Putin, criminal” şi aşezând pantofi de copii lângă gardul instituţiei. Anterior, un bărbat a protestat întins pe jos, cu mâinile legate la spate, similar victimelor de la Bucea, informează News.ro.

În faţa Ambasadei Rusiei, un bărbat a protestat faţă de crimele de la Bucea întinzându-se pe jos, cu mâinile legate la spate, aşa cum au fost găsite trupurile unora dintre civilii ucişi de trupele ruseşti.

Ulterior, zeci de persoane s-au adunat, marţi seară, în faţa Ambasadei, cu drapeluri ale Ucrainei. Majoritatea femei, unele însoţite de copii, protestatarii au scandat „Putin criminal” şi au afişat mesaje precum „În război, alături de copii, şi jucăriile mor”.

Lângă gardul Ambasadei au fost aşezate perechi de încălţăminte pentru copii.

Evenimentul a fost anunţat pe reţelele de socializare, „în semn de protest faţă de masacrul orchestrat de Putin, acest personaj sinistru, violent şi barbar al secolului XXI”.

„Faptul că armata lui Putin a comis crime de război în Ucraina nu mai este un secret, mărturie stând miile de fotografii cu civili inofensivi legaţi cu mâinile la spate sau cu faţa acoperită împuşcaţi, lăsaţi pe marginea drumului, oraşe distruse complet sau familii destramate. Sute de copii au murit şi alti zeci de mii au plecat din siguranţa căminului propriu, obligaţi să trăiască în subsoluri, la metrou, în bubuituri de grenade. Alţii, au scăpat de grenade şi au trecut graniţa în tări vecine, fără taţii lor şi cu o singură jucărie de pluş care le va fi prieten pe timpul războiului”, au arătat organizatorii.

Protestul este supravegheat de jandarmi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here