ana birchall
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, îi îndeamnă pe angajațîi din Primăria Capitalei care au fost puși de Gabriela Firea să îi atace pagină de Facebook să se denunțe autorităților pentru a nu suferi consecințe penale grave. „Îi rog să vină fie către mine personal, fie către organele juridice abilitate și să denunțe aceste practici, să condamne astfel folosirea banului public în interesul personal”, îndeamnă Birchall.

„Aseară, în emisiunea Legile Puterii de la Realitatea Plus moderată de Mădălina Dobrovolschi, am discutat puțin și despre tăcerea suspectă a doamnei Firea într-o problema de interes public. Scriu aici puțin mai detaliat pentru că este inadmisibil ce se întâmplă. Poate totuși doamna Firea ia o pauză din campania de imagine permanentă pe care a avut-o din prima zi de mandata și clarifica aceste aspecte care țin de interesul public al bucureștenilor!

Așa cum am spus, eu am descoperit că în spatele mesajelor în care sunt atacată se află conturi false care duc la Primăria Capitalei. Cine nu știe, aceste acțiuni și complicități sunt infracțiuni prevăzute de Codul Penal și de Procedura Penală. Am solicitat autorităților legale competențe să se sesizeze din oficiu, tot în regim de urgență, dat fiind că vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege.

Fac un apel la conștiința oamenilor care lucrează la Primăria Capitalei, unii dintre ei sunt convinsă că sunt oameni de mare bun-simt. Cei care știu despre asemenea practici să vină și să spună cinstit, să nu se teamă de amenințările infractorilor pentru că legea îi va proteja. Din contra, cei care vor continuă să lucreze ‘din umbră’ – așa cred ei – pentru cei care încalcă legea, vor intră în aceeași categorie cu ei, pentru că legea îi consideră complici sau chiar făptuitori – iar de-a lungul vremii sunt sufieciente exemple prezentate public de exemple de oameni care inițial au fost bine intenționați dar, puși de șefii lor să încalce legea, au sfârșit prin a fi considerați EI mai vinovați decât acei șefi. Șefii au scăpat, iar ei au fost lăsăți să plătească și pentru greșelile lor, și pentru greșelile și faptele penale ale șefilor lor.

Deci încă o dată spun: fac un apel la cei care știu despre aceste fapte săvârșite în Primăria Capitalei, fapte care intră sub incidența legilor penale, să nu își riște libertatea pentru niște himere, pentru niște promisiuni care – istoria ne-a arătat cu prisosință – nu se vor împlini niciodată. Îi rog să vină fie către mine personal, fie către organele juridice abilitate și să denunțe aceste practici, să condamne astfel folosirea banului public în interesul personal”, a scris Birchall pe Facebook.

Ana Birchall a anunțat zilele trecute că Firea încearcă să o denigreze, folosindu-se de ”diverși postaci cu conturi false”, care îi invadează pagină oficială de Facebook.

”Am observat că, de la o vreme, pagină mea oficială de Facebook a fost invadată de diverși postaci cu conturi false care aveau „misiunea specială” să mă denigreze și să deturneze atenția de la informațiile importante pentru opinia publică. Am avut curiozitatea să văd și eu cine sunt acești troli. Și… surprize, surprize! Înțeleg că acești postaci cu conturi false duc direct la Primăria Capitalei! Șoc și groază! Parcă nu-mi venea să cred… am verificat și rasverificat. Rezultatul – același, fără putință de tăgadă!”, a scris Ana Birchall.

Fostul ministru îi solicită public Gabrielei Firea să confirme și să explice în regim de urgență ”deoarece cheltuirea banilor publici este o informație de interes public” dacă în fișa postului acestor angajați ai Primăriei Capitalei este că în timpul serviciului să desfășoare activități cu iz politic în beneficiul ei.

”Va învederez faptul că aceste acțiuni și complicități sunt infracțiuni prevăzute de Codul Penal și de Procedura Penală și tocmai de aceea este imperios necesar că Dvs .personal să clarificați cât mai repede aceste aspecte. De asemenea, solicit autorităților legale competențe să se sesizeze din oficiu, tot în regim de urgență, dat fiind că vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege”, adaugă Birchall pe pagină ei oficială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here