Liviu Dragnea discuta cu Anca Alexandrescu inaintea intalnirii presedintelui Camerei Deputatilor, cu Viktoras Pranckietis, Presedintele Parlamentului Lituanian, in Bucuresti, luni, 16 octombrie 2017. Inquam Photos / Octav Ganea

Realitatea PLUS a întrerupt difuzarea celebrului „interviu” cu Liviu Dragnea, realizat de fosta sa consilieră Anca Alexandrescu, deși mai erau cel puțin încă trei episoade. Până acum, Realitatea Plus a difuzat doar două episoade.

Liviu Dragnea a dat un interviu-fluviu pentru Realitatea PLUS, care urma să fie difuzat pe parcursul mai multor zile, anunțând că va face „dezvăluiri” despre personaje politice. Interviul, primul pe care îl dă fostul președinte al PSD în cele 13 luni de când se află după gratii, este realizat într-o perioadă în care foștii săi susținători din PSD au declanșat un război împotriva conducerii interimare a partidului, respectiv a tandemului Ciolacu-Stănescu. 

Luni, în emisiunea lui Laurentiu Botin de la Realitatea PLUS, ar fi trebuit să fie difuzată a treia parte din cele cinci părți ale interviului. Cel puțin așa anunțase Botin, joia trecută, înainte de a difuza prima parte. El spunea atunci că fragmente din interviu urmau să fie difuzate săptămâna aceasta, cel puțin până miercuri. Luni, însă, Botin, a apărut în emisiune răfuindu-se cu ceilalți jurnaliști care au criticat difuzarea „interviului”, susținând că aceștia sunt invidioși și ”se uită de jos în sus” la audientele Realitatea PLUS. Apoi, Botin și invitații săi s-au rezumat la a comenta ce a spus Dragnea în cele două episoade difuzate deja. „Astăzi o să discutăm despre lucruri pe care Liviu Dragnea le-a spus”, a declarat Botin.

Anca Alexandrescu, realizatoarea interviului, nu a mai apărut nici ea în emisiunea lui Laurențiu Botin.

Suspendarea interviului apare în contextul amplificării războiului intern din PSD pentru șefia PSD și după ce Liviu Dragnea a fost pedepsit cu suspendarea dreptului de muncă pentru că i-a păcălit pe șefii de la Rahova în legătură cu interviul. Aceasta sancțiune îi va afecta o posibilă solicitare de eliberare condiționată.

*Dragnea amenință cu greva foamei

Liviu Dragnea amenință că intră în greva foamei dacă cei de la Penitenciarul Rahova nu-l lasă la muncă. Anunțul a fost transmis tot de Anca Alexandrescu, încă de săptămâna trecută. Mai mult, postul Realitatea PLUS a fost scos de pe televizoarele din penitenciar.

În continuare i se pune pumnul în gură, nu i s-a dat voie să vorbească, acum i s-a luat dreptul la muncă și m-a rugat să transmit public că, dacă nu vor reveni asupra acestui abuz, va intra în refuz de mâncare”, a declarat Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS.

„Să știți că Realitatea PLUS este scoasă din grilă în momentul în care este difuzat interviul cu Liviu Dragnea în penitenciar. Restricționează accesul la Realitatea PLUS pentru ca deținuții să nu vadă interviul”, a mai completat fosta consilieră.

Liviu Dragnea nu mai are drept de muncă la Penitenciarul Rahova, a anunțat vineri avocata acestuia. Decizia vine după ce fostul președinte PSD a acordat interviul prin Skype pentru Realitatea PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here