Anchetă a procurorilor privind incinerarea ovinelor înecate pe nava eşuată în 2019 în Portul Midia. O parte dintre deșeurile animale, găsite pe un teren viran

Foto: ISU Constanța

Reprezentanţii societăţii tulcene angajată să incinereze ovinele înecate pe nava eşuată în noiembrie 2019 în Portul Midia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii de infracţiuni privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor, după ce mare parte dintre deşeurile animale au fost găsite îngropate pe un teren viran, a informat, miercuri seara, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PCA Constanţa, procurorii instituţiei au pus miercuri în aplicare două mandate de percheziţii domiciliare, în două locuri situate pe raza localităţii Măcin, judeţul Tulcea.

„În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului – Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare a ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia. În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, cercetările continuă, cu privire la reprezentanţii societăţii care a contractat distrugerea deşeurilor animale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor. 

Măsurătorile descoperite în cadrul anchetei indică faptul că valorile pentru antrax depăşesc cu 300% limita admisă, potrivit Aleph News.

Nava Queen Hind, avea la bord peste 14.000 de oi când a eşuat  la plecarea din Portul Midia. Echipajul alcătuit din 22 de marinari sirieni a fost salvat de pe nava înclinată parţial

Vasul a fost readus pe linia de plutire în februarie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here