Anchetă internă la CFR după ce un controlor de tren le-a spus călătorilor că nu e pandemie și că poartă măști „de proști”

CFR Călători a anunțat că a demarat o anchetă internă după ce un controlor de tren care verifica biletele a fost filmat fără mască de protecție și în timp ce le spunea călătorilor că în România nu există nicio epidemie, iar cei care au măști le poartă „de proști”.

Imaginile au fost filmate într-un tren pe ruta București-Constanța. 

Cel care a trimis imaginile la Digi24 spune că CFR călători nu a dat bilete așa încât să se poată păstra distanța între călători. 

Dialog între controlorul de tren și mai mulți călători:

Călător: În situația de față este o pandemie, există o pandemie, iar această pandemie nu poate fi înlăturată…

Controlor de tren: Cine a declarat pandemia în țara asta? E declarată cumva pandemia în țara asta și eu nu știu?

Călător: Da, este pandemie.

Controlor de tren: Ba nu! Mai interesați-vă! În România, Ministerul Sănătății nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesați. Deci nu faceți niște afirmații care nu le înțelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătății. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie.

Călător: Atunci de ce purtăm măștile astea?

Controlor de tren: De proști, de aia, că nu le purtăm de deștepți, că dacă le purtam de deștepți…

Călător: Putem să le dăm jos? Am insuficiență respiratorie.

Controlor de tren: Din punctul meu de vedere, da. Pe mine nu mă deranjează.

Călător: Nu mi se pare corect. Unii poartă, alții nu. Vi se pare normal, vi se pare corect?

Călător: Eu port mască când am nevoie să port, acum nu pot să port. Haide să ne înțelegem să nu mai facem atâta scandal pentru o nimica toată.

CFR Călători a transmis că s-a autosesizat cu privire la situația semnalată în trenul pe ruta București-Constanța și că a demarat o cercetare internă.

CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu. Sancțiunile ce se vor aplica vor fi în conformitate cu legislația în vigoare. Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât și pentru călători„, a transmis CFR Călători.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat că în acest caz vor fi aplicate sancțiunile maxime prevăzute de lege.

Întreg personalul a fost instruit în legătură cu obligativitatea portului măștii de protecție în timpul serviciului și în legătură cu atenționarea călătorilor privind obligativitatea purtării măștii în timpul călătoriei. În plus, conductorii și șefii de tren știu foarte bine că, în momentul în care un călător refuză să facă acest lucru, au datoria să se adreseze organelor în drept pentru a impune portul măștii în tren”, a spus Vlaicu.

Controlorul este cercetat de comisia constituită la Constanța.

1 COMENTARIU

  1. Și nu e singurul caz… în toate trenurile care vin în gara Brașov controlorii n-au mască pe figură… culmea e că nici supracontrolul la unul din trenuri nu purta măști..în special cele care merg la Constanța. ….e dezastru…!!.. că să nu mai zic de cele cu navetiști…din direcțiile Făgăraș, Augustin,…în gară ești că în Burkina Faso… mizerie, cerșetori, țigani… Doamne !! evitați in perioada asta trenurile groazei….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here