Anchetă penală la Kiev privind intrarea ilegală de persoane în Ucraina cu trenul în care se afla Putin

Captură video

Kievul a deschis miercuri o anchetă penală, după ce un tren de pasageri a intrat din Rusia în Crimeea pe un pod recent construit, acuzând faptul că trenul a introdus în mod ilegal persoane în Ucraina, relatează News.ro, care citează The Associated Press.

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat luni această legătură feroviară între Rusia şi Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

Liderul de la Kremlin a anunţat că 14 milioane de pasageri şi aproximativ 13 milioane de tone de marfă urmează să traverseze podul în 2020.

Trenul a sosit la Sevastopol, de la Sankt Petersburg, al doilea cel mai important oraş rus.

Rusia a anexat Crimeea în baza faptului că locuitorii peninsulei s-au pronunţat în favoarea „alipirii” într-un referendum.

În urma anexării, Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei. Ucraina a blocat trimiterea de furnituri pe teritoruul ucrainean către Crimeea.

Guvernul ucrainean a denunţat în mai multe rânduri noul pod care asigură legături între Rusia şi Crimeea, subliniind că acesta încalcă dreptul internaţional.

În octombrie 2018, procuratura ucraineană a deschis un dosar penal împotriva companiilor implicate în construcţia podului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here