Anchetat pentru corupție în Austria, fostul cancelar și-a găsit job în SUA

Sursa: Kremlin.ru

Fostul cancelar federal al Austriei, Sebastian Kurz, care a renunţat anul acesta la politică după ce a început să fie anchetat pentru corupţie, va lucra ca „strateg global” pentru compania americană Thiel Capital, fondată de magnatul Peter Thiel, din Sillicon Valley, transmit, joi, EFE și Agerpres, care citează presa austriacă.

Mai multe ziare austriece, printre care Der Standard, Kronenzeitung şi Heute au informat că Kurz, în vârstă de 35 de ani, le-a confirmat zvonurile care circulă deja în presă despre planurile sale de a se muta în Statele Unite.

În ultimii cinci ani, fostul cancelar s-a transformat, din copilul minune al politicii şi speranţa dreptei austriece şi europene, într-un înger căzut, după ce a fost implicat într-un uriaş scandal de corupţie în Partidul Popular (OVP, conservator).

După demisia sa din funcţia de cancelar, în octombrie, Kurz şi-a anunţat câteva săptămâni mai târziu retragerea definitivă din viaţa publică.

În timp ce procuratura anticorupţie din Viena continuă ancheta deschisă împotriva lui Kurz, acuzat că a mituit cu bani publici presa şi mai multe institute de sondare, fostul cancelar austriac a confirmat că intenţionează să se mute în statul american California în următorul trimestru.

Devenit recent tată, Kurz va lucra în SUA pentru firma de investiţii Thiel Capital, cu sediul în California. Şeful său va fi Peter Thiel, unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţară şi un apropiat al fostului preşedinte republican Donald Trump şi care are investiţii în principal pe piaţa de companii tehnologice, dar şi în companiile care produc legal canabis.

Azov – marea în care conflictul dintre Rusia și Ucraina poate izbucni în fiecare zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here