Angajamentul Siemens Mobility privind securitatea cibernetică în transportul feroviar: În apărarea mobilității

Într-o lume din ce în ce mai conectată, nevoia de mobilitate este în continuă creștere. Transportul trebuie să fie durabil și eficient necesitând tot mai multă digitalizare, dar și siguranță deplină pentru oameni.

Deși digitalizarea în creștere vine în principal cu avantaje, aduce în atenție și necesitatea unei protecții adecvate împotriva atacurilor cibernetice. Amenințările la adresa securității cibernetice sunt un subiect relativ nou, dar important pentru sectorul feroviar, deoarece numărul lor este în creștere, iar sistemele feroviare pot fi puse în pericol, compromițând, astfel, transportul eficient și chiar viața.

UNIFE (Industria feroviară europeană) subliniază, de asemenea, riscurile amenințărilor cibernetice: “(…) Într-adevăr, trebuie să fim conștienți de faptul că amenințările cibernetice sunt la fel de versatile și dinamice ca lumea digitală și aplicațiile sale.”

Siemens Mobility își asumă securizarea sistemelor complexe de transport și datelor acestora prin aplicarea expertizei sale la produse, soluții și servicii”, transmite compania.

Asigurarea mobilității viitorului

„Deci, ce face Siemens Mobility pentru a proteja sistemele noastre moderne și interconectate de transport?

Clienții noștri sunt proprietarii și operatorii de infrastructuri considerate critice pentru comunitățile noastre: sisteme de trafic, rețele feroviare, ecosisteme de călătorie intermodale întregi. Ei se confruntă constant cu noi amenințări, noi legi și noi cerințe în materie de securitate cibernetică. Mai mult ca oricând, este timpul pentru un răspuns și comportament structurate în această privință.

În calitate de lideri în digitalizarea transportului public, Siemens Mobility este un partener de încredere în ceea ce privește securitatea cibernetică, cu personal instruit, produse și soluții sigure, precum și procese de securitate certificate pe tot parcursul ciclului de viață al produsului”, menționează compania.

Servicii de securitate cibernetică

Serviciile de securitate cibernetică trebuie să identifice și să prevină lacunele din securitatea cibernetică feroviară. Acestea vor analiza sistemele feroviare (sisteme de semnalizare, material rulant, electrificare feroviară, depozite etc.), vor identifica potențialele vulnerabilități și vor defini și implementa măsuri pentru protejarea activelor operatorilor feroviari.

 • Analiza securității cibernetice feroviare
 • Concepte de securitate și implementare
 • Monitorizarea continuă a securității cibernetice feroviare
 • Instruire feroviară privind securitatea cibernetică

Care sunt beneficiile pentru operatorii feroviari dacă decid să analizeze mai profund amenințările la adresa securității cibernetice?

 • Arătarea pro-activității și detectarea și închiderea lacunelor de securitate înainte ca acestea să devină o problemă
 • Primirea unei expertize industriale unice în ceea ce privește sistemul lor în probleme legate de sistemele feroviare și securitatea cibernetică
 • Primirea unor soluții modulare care pot fi adaptate la cerințele individuale
 • Fără îndoială: primirea unui concept complet de securitate cibernetică fără implicarea terților

Produsele și serviciile de la Siemens Mobility protejează sistemele de transport și infrastructura de malware, scurgeri de date, incidente de securitate și alte amenințări cibernetice prin:

 • securitate inteligentă prin testare (prin atacuri simulate de hacker) și monitorizare continuă a sistemelor existente
 • conectivitatea securizată oferind un nivel ridicat de securitate a sistemului este unitatea Siemens CoreShield® Data Capture Unit (DCU). Această mică componentă de rețea hardware oferă conectivitate sigură pentru diverse aplicații. Aplicațiile acceptate includ monitorizarea la distanță a detectării intruziunilor în rețea, înregistrarea juridică și conectivitatea în cloud.
 • trenuri digitale sigure – securitatea cibernetică de-a lungul întregului ciclu de viață al trenurilor este o condiție prealabilă fundamentală pentru asigurarea continuității activității operatorilor feroviari. Măsurile stricte de securitate IT implementate în lanțul general de aprovizionare garantează securitatea cibernetică durabilă pentru viitoarele afaceri.

Abordarea holistică certificată TÜV-SÜD asigură un nivel ridicat de securitate cibernetică în timpul dezvoltării și implementării produselor și sistemelor.

Mai mult informații despre portofoliul Siemens Mobility în acest domeniu:

https://www.mobility.siemens.com/global/en/portfolio/rail/services/digital-services/smart-security.html

Articol susținut de Siemens Mobility S.R.L

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here