Selecţionata de fotbal a Angliei a învins naţionala României cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, pe Stadionul Riverside din Middlesbrough, într-un meci amical.

Meciul de fotbal Anglia – România a început cu un moment controversat. Doi jucători ai naționalei României au refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă „Black Lives Matter”.

Majoritatea fotbaliștilor români au urmat exemplul britanicilor și au îngenuncheat și ei, cu două excepții: Nicolae Stanciu, mijlocașul de la Slavia Praga, și Ionut Nedelcearu, fundașul de la AEK Atena. Cei doi au rămas în picioare și au așteptat ca partida să înceapă.

Câțiva suporteri prezenți pe Riverside Stadium au huiduit momentul. Fanii Angliei au dezaprobat, în ultimul an, astfel de gesturi, considerandu-le exagerate și nejustificate.

Scandalul a luat o amploare atât de mare, încât, la un moment dat, a fost comentat și de selecționerul Angliei, Gareth Southgate. Acesta a insistat că, în ciuda reacției fanilor, naționala va continua să facă un gest pentru susținerea mișcării Black Lives Matter: „Jucătorii noștri trebuie să știe că suntem uniți în acest demers, suntem total dedicați. Suntem hotărați să îngenunchem și la Euro! Ignorăm orice reacție adversă”.

„Huiduielile au fost acoperite de aplauze, așa cum era normal. Sunt de acord cu Gareth Southgate. Încearcă să facă ce e mai bine pentru jucători și a vorbit excelent despre acest subiect în această săptămână. Am văzut că majoritatea fanilor susțin gestul jucătorilor”, a fost reacția fostului fundaș al Angliei, Stephen Warnock, potrivit BBC.

Surse: Agerpres, ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here