Aniversarea a două decenii de la aderarea României la NATO, celebrată de membri ai Congresului american

Sursa foto: Facebook

Ambasada României la Washington a organizat miercuri un eveniment în Capitoliul SUA pentru a celebra 20 de ani de la aderarea României la NATO. Au participat mai mulţi membri democraţi şi republicani ai Congresului din comisii relevante pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România-SUA, precum cele pentru relaţii externe şi forţe armate, informează Agerpres.


Congresmenii au evidenţiat ancorarea neclintită a României pe calea euroatlantică, la scurt timp după ieşirea din comunism, şi sprijinul incontestabil al ţării noastre pentru eforturile americane în teatre de operaţii în Afganistan şi Irak, inclusiv anterior aderării la Alianţa Nord-Atlantică, relevă ambasada într-o postare pe Facebook.

Brad Wenstrup, congresmen de Ohio, a evocat momentele în care a luptat alături de militarii români în Irak, Thomas Kean, congresmen de New Jersey, care a vizitat România pentru prima dată în 1988, a apreciat transformarea radicală a ţării noastre de la România lui Ceauşescu la aliatul strategic al SUA, iar Deb Ross, reprezentată de Carolina de Sud şi co-preşedintă a grupului de prietenie cu Republica Moldova, a menţionat importanţa continuării susţinerii noastre indispensabile pentru parcursul european al ţării vecine.

La rândul său, congresmenul Pat Fallon din statul Texas, care a vizitat România în aprilie 2022, imediat după lansarea invaziei ruse în Ucraina, a catalogat România drept „unul dintre cei mai solizi şi mai de încredere aliaţi de pe Flancul Estic”, mulţumind pentru sprijinul continuu acordat Ucrainei şi reconfirmat recent prin decizia de a dona un sistem Patriot.

La eveniment, au fost, de asemenea, prezenţi membri ai delegaţiei economice a României la Select USA Investment Summit, cel mai mare forum de promovare a comerţului şi investiţiilor din Statele Unite.

Iohannis: România a făcut progrese remarcabile în ce priveşte combaterea antisemitismului, a rasismului, a xenofobiei şi a urii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here