Ankara l-a convocat pe ambasadorul Franţei pentru ”propagandă anti-Turcia”

Ambasadorul Franţei în Turcia a fost convocat luni la Ministerul de Externe turc, în timp ce Ankara protestează împotriva a ceea ce se percepe ca fiind „propaganda anti-Turcia” în Franţa de la uciderea a trei kurzi la Paris, potrivit unei surse diplomatice turce, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ne-am exprimat nemulţumirea faţă de propaganda lansată împotriva ţării noastre de cercurile PKK”, Partidul Muncitorilor din Kurdistan, a indicat sursa citată, anunţând convocarea ambasadorului Hervé Magro.

Ankara critică în special Parisul pentru că a permis unor susţinători ai PKK să manifesteze pe străzile Parisului, unele dintre pancartele purtate evocând legături dintre Turcia şi atacatorul francez.

Consilierul special al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, a condamnat duminică violenţele de la Paris după uciderea a trei kurzi şi a învinuit pentru acestea PKK.

După uciderea a trei kurzi, vineri, la Paris, manifestaţiile în semn de omagiu adus victimelor au fost marcate de violenţe. Presupusul autor al crimelor, un pensionar francez, a declarat că a acţionat din rasism.

În timpul demonstraţiilor, s-au scandat sloganuri precum „Trăiască rezistenţa poporului kurd”. PKK este o organizaţie considerată teroristă de către Ankara şi Uniunea Europeană (UE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here