Anonymous a intrat în baza de date a Ministerului rus al Apărării. Ce fake-news-uri plănuiește Rusia

Grupul de hackeri Anonymous a făcut public un ordin secret al Ministerului rus al Apărării care vizează Ucraina, după ce a spart baza de date a instituției.

Din document reiese că Rusia pregătește o serie de videoclipuri și imagini false cu scopul de a discredita armata ucraineană, în contextul în care se discută că tot mai mulți soldați ruși dezertează.

Mai exact, Moscova ar intenționa să prezinte fragmente în care soldații Forțelor Armate ucrainene își bat joc de ”prizonierii de război ruși”.

 

 

1. Să fie realizate o serie de clipuri video cu demonstrații de comportament inuman al militarilor ucraineni și al naționaliștilor de pe teritoriul Ucrainei față de ostaticii care s-au predat voluntar.

2. Să fie realizate mai multe filmulețe grafice care să demonstreze folosirea actorilor în timpul filmării de către ucraineni a materialelor cu rușii luați ostatici. De asemenea, să fie negat că Federația Rusă folosește militari aflați în termen.

3. Să se elaboreze atașamente informaționale care să fie plasate în comentarii, cu argumente solide privind modul în care se încalcă Convenția de la Geneva privind comportamentul cu ostaticii, se arată în document.

Ordinul a fost semnat de ministrul adjunct al Apărării, generalul Dmitri Bulgakov, nu de ministrul Serghei Șoigu, notează Gândul.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here