Antony Blinken l-a invitat pe omologul din Republica Moldova la summitul aniversar al NATO

Sursa: Flickr

Ministrul afacerilor externe din Republica Moldova, Mihai Popşoi, întreprinde, în perioada 9 – 11 iulie, o vizită de lucru în SUA, la invitaţia omologului său american Antony Blinken, şi va participa cu această ocazie la o serie de activităţi din cadrul summitului NATO, relatează News.ro.

La invitaţia secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, ministrul de externe al Republicii Moldova, Mihai Popşoi, va lua parte la ceremoniile dedicate celei de-a 75-a aniversări de la crearea Alianţei Nord-Atlantice şi va ţine un discurs în cadrul forumului „Parteneriatele NATO”.

De asemenea, în marja summit-ului Alianţei Nord-Atlantice, Mihai Popşoi va avea mai multe întrevederi cu omologi şi oficiali din ţările membre NATO şi ţările partenere, relatează NewsMaker.
„În cadrul discuţiilor, vicepremierul va reitera interesul naţional al Republicii Moldova pentru consolidarea parteneriatului tradiţional şi credibil cu Alianţa Nord-Atlantică. În acelaşi timp, Mihai Popşoi va sublinia importanţa promovării reformelor democratice în domeniul rezilienţei naţionale, în condiţiile unui mediu internaţional de securitate în continuă transformare, în special afectat de crizele geopolitice din regiune şi lume”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul de Externe de la Chişinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here