Antrenorul lui David Popovici, declarații după retragerea sportivului de la 400 m liber

Antrenorul Adrian Rădulescu a explicat motivele retragerii lui David Popovici din proba de 400 de metri de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, informează News.ro.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, conform Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.
„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase”, a mai spus Rădulescu, informează CS Dinamo.

Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de nataţie seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală şi dorinţa de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiţie foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.
La Roma, David Popovici a câştigat două medalii de aur în probele de 100 şi 200 metri liber. La 100 de metri liber, el a stabilit şi un record mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here