Apel al liderului rușilor lipoveni, după ce un preot bolnav de Covid-19 a ignorat măsurile de distanțare și a mers cu molifta

Sursa: arhiva personală

Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, a făcut, marți, apel la membrii comunității să respecte măsurile de distanțare socială și de izolare luate de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Mesajul meu are legătură cu ce s-a întâmplat în municipiul Târgu Frumos, județul Iași, referitor la posibila infectare cu COVID-19 a preotului nostru și a altor reprezentanți ai bisericii locale ortodoxe de rit vechi din această localitate”, explică Silviu Feodor, contactat de Universul.net.

„Regret acest incident și transmit încă odată îndemnul la respectarea de către toți etnicii noștri a normelor și măsurilor impuse de autoritățile statului pentru prevenirea și combaterea răspândirii acestui virus”, mai arată liderul rușilor lipoveni din România.

Context

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în localitatea Târgu Frumos, după ce preotul şi dascălul unei biserici pe rit vechi au fost confirmaţi cu coronavirus, după ce, săptămâna trecută, cei doi au mers cu molifta la casele credincioşilor, transmite News.ro.

Preotul şi dascălul bisericii din comunitatea ruşilor lipoveni din localitatea Târgu Frumos sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

În cursul săptămânii trecute, cei doi au umblat cu molifta prin localitate, comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos numărând peste 700 de persoane.

Preotul confirmat pozitiv a spus că se simte bine şi că nu are niciun simptom. Cel mai probabil, el ar fi contactat virusul chiar de la dascălul bisericii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here