Pe măsură ce primul zbor al canadienilor este pregătit să părăsească zona de carantină din China, ministrul Afacerilor Externe, François-Philippe Champagne, îi încurajează pe toți conaționalii săi să ia în considerare părăsirea țării cu orice mijloace, chiar și cu zboruri comerciale, informează National Post.

Planul inițial al Canadei de a decola un avion din Wuhan, din provincia Hubei, o zonă extinsă aflată în carantină completă din cauza coronavirusului , a fost întârziat cu 24 de ore din cauza vremii.

Cei 211 de canadieni care sunt pregătiți să zboare cu acel avion din Wuhan au timp până joi, ora 17:00, ora locală să ajungă la aeroport. Guvernul chinez restricționează zborurile din afara zonei la o fereastră îngustă de timp, noaptea. 

Canadienii care pleacă vor trebui să treacă prin puncte de control pentru a ajunge la aeroportul din orașul în care oamenii s-au închis de săptămâni întregi. 

Cerem acum canadienilor să meargă la aeroport. Acesta este cel mai sigur mod de a vă asigura că ajungeți la timp. ”, a declarat Champagne.

El a mai declarat că toți canadienii din China, dar din afara zonei de carantină, ar trebui să plece, chiar și cu zboruri comerciale, dacă este posibil. 

Încurajăm și canadienii din China a căror prezență acolo nu este esențială să plece prin mijloace comerciale.

În prezent, există mai mult de 40 de companii aeriene comerciale care au oprit fie toate, fie majoritatea zborurilor către China, în timpul izbucnirii epidemiei.

Actualul aviz canadian de călătorie recomandă renunțarea la orice călătorii neesențiale în China, iar Champagne a declarat că îndemnul său pentru canadieni să ia în considerare plecarea este o completare a acestui sfat.  

Ne uităm la situația existentă și spunem că cei care se pot întoarce prin mijloace comerciale ar trebui să o ia în considerare.

Există în prezent un număr total de 373 de canadieni care solicită asistență plecând din zona în carantină. Champagne a spus că lucrează cu aliații pentru a-și da seama cum să îi scoată pe restul canadienilor din zonă, dar ar putea să trimită și un al doilea avion. 

Avem în vedere o serie de opțiuni, inclusiv un al doilea avion.

El a spus că este posibil ca cel de-al doilea avion să nu fie cea mai rapidă opțiune, așa că are în vedere toate oportunitățile.

Vrem să scoatem oamenii cât mai repede din China”, a spus el. „Misiunea mea este să fac lucrurile cât mai ușor posibil pentru canadienii care vor să iasă”.

Cu condiția să nu prezinte simptome, cei 211 de canadieni vor zbura din zonă și se vor îndrepta spre Baza Forțelor Canadiene Trenton, unde vor fi adăpostiți timp de două săptămâni, în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here