Vulnerabilităţi descoperite în aplicaţiile de cameră dezvoltate de Google şi Samsung le permit hackerilor să îi spioneze pe utilizatorii de dispozitive mobile fără ca aceştia să ştie, potrivit firmei de securitate Checkmarx.

Cele două companii au anunţat că au cunoştinţă de această vulnerabilitate şi că o vor rezolva printr-o actualizare software care va fi disponibilă în perioada următoare. Vulnerabilitatea afectează utilizatorii care au descărcat o aplicaţie periculoasă din magazinul virtual Google Play, potrivit Checkmarx. Aceasta este deghizată într-o altă aplicație, precum o aplicație meteo sau pentru selfie-uri.

După ce este instalată, aceasta îi permite atacatorului să controleze camera dispozitivului mobil, pentru a fotografia, filma sau înregistra audio. Mai mult, atacatorii pot obține coordonatele geografice exacte ale victimelor. Pe unele telefoane produse de Google, problema a fost deja rezolvată încă din luna iulie a acestui an, când compania a actualizat aplicația Google Camera, informează Mediafax.

Gigantul software susține că o actualizare a fost trimisă și către partenerii care produc smartphone-uri cu sistem de operare Android. Sunt, însă, foarte mulți utilizatori care nu își actualizează aplicațiile din telefon sau sistemul de operare, lucru nerecomandat de experți. Recent, Google a anunţat că a încheiat un parteneriat cu mai mulţi producători de soluţii de securitate informatică pentru a elimina aplicaţiile periculoase din magazinul virtual Google Play. Numită „App Defense Alliance”, iniţiativa include companiile Google, ESET, Lookout şi Zimperium.

Sursa foto: Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here