Ministrul Sănătății: Scade media de vârstă a pacienților cu coronavirus, putem vedea decese la 30 – 35 de ani, la persoane fără comorbidități

Media de vârstă a pacienților cu Covid-19 a scăzut și în România, iar decesele au început să apară și în cazul unor persoane de 30-35 de ani care nu aveau comorbidități, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a explicat că agresivitatea acestui virus este foarte mare.

Și la noi a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30 – 35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scăderea mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45 – 55 de ani, cam aici este media la noi„, a declarat ministrul Tătaru la Digi24.

Și managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că la spital ajung tot mai mulți tineri infectați cu COVID-19, iar cazurile moderate și grave sunt tot mai multe.

Avem internări și externări într-un ritm extrem de mare. Numărul de pacienți care se prezintă la camera de gardă și care sunt și confirmați sunt în marea majoritate, în ultimele zile, pacienți tineri, cu forme moderate de boală, dar și pacienți cu afectare pulmonară cu forme severe. Tot mai puțini asimptomatici, tot mai puține persoane care nu necesită asistență importantă din partea personalului medical”, a spus Mahler la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here