Aproximativ 39% din angajaţii din sistemul de învăţământ s-au programat la vaccin

112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, a anunțat vineri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 19.000 dintre ei s-au imunizat deja.

Numărul celor programați pentru vaccinare reprezintă o proporție de aproximativ 39% din cei 287.908 de angajați ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării care figurau în registrele Ministerului Finanţelor Publice, în noiembrie 2020.

În rândul celor nouă categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ deţine detaşat prima poziţie din perspectivă numerică. Datele extrase din platforma gestionată de STS ne arată că sunt 112.685 de persoane din sistemul de educaţie programate. Nu numai că au disponibilitatea de vaccinare, dar sunt deja programate pentru vaccinare. Dintre acestea, 19.000 au fost deja vaccinate. Lor li se adaugă alte câteva mii de cadre medicale care, în această platformă, sunt cuprinse la categoria personal medical, fiind în acelaşi timp şi cadre didactice mai ales în învăţământul superior medical”, a declarat Sorin Câmpeanu vineri, citat de Agerpres.

România avea în noiembrie anul trecut 1.245.578 de bugetari (angajați în instituţiile şi autorităţile publice), potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice, din care 287.908 erau angajați ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării în noiembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here