”Aproximativ 800 de civili”, refugiaţi în uzina chimică Azot din Sievierodoneţk a lui Dmitro Firtaş, anunţă avocatul american al Group DF Lanny Davis

Aproximativ 800 de civili s-au refugiat în uzina chimică Azot din Sievierodoneţek, în estul Ucrainei, unde confruntări între armatele ucraineană şi rusă fac ravagi de mai multe zile, anunţă marţi avocatul american al magnatului Dmitro Firtaş, proprietarul instalaţiei, relatează AFP, citată de News.ro.

”Aproximativ 800 de civili s-au refugiat în adăposturile uzinei chimice Azot, proprietatea Group DF al lui Dmitro Firtaş”, anunţă într-un comunicat avocatul american al magnatului ucrainean, Lanny Davis.

”Între aceşti 800 de civili se află aproximativ 200 dintre cei 3.000 de angajaţi ai uzinei şi aproximativ 600 de locuitori din Sievierodoneţk”, precizează el.

Preşedinţia ucraineană, contactată de AFP, nu a confirmat această informaţie.

Potrivit acestui comunicat, publicat pe site-ul Group DF, cei 200 de angajaţi prezenţi în instalaţoe ”rămân (…) pentru a asigura protecţia produselor chimice extrem de explozive aflate în instalaţie”.

Uzina Azot se află în Sievierodoneţk, un oraş-cheie în regiunea ucraineană Lugansk, pe care armata rusă încearcă să o cucerească în întregime de mai multe săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here