Arabia Saudită pierde sprijinul SUA în ofensiva din Yemen

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, joi, că Statele Unite opresc sprijinul pentru ofensiva condusă de Arabia Saudită în Yemen, afirmând că războiul ”trebuie să înceteze”, dar s-a angajat că sprijinul american pentru Arabia Saudită va continua, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Statele Unite vor continua să sprijine şi să ajute Arabia Saudită să îşi apere suveranitatea şi teritoriul, a afirmat Biden în primul său discurs referitor la politica externă, la Departamentul de Stat din Washington.

Consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan a spus joi, mai devreme, că măsura de încetare a sprijinului pentru ofensiva saudită nu se va aplica eforturilor de neutralizare a afiliatei regionale a organizaţiei al Qaeda.

Măsura ”se referă la tipurile de operaţiuni ofensive care au perpetuat războiul civil din Yemen şi au provocat o criză umanitară”, a explicat acesta.

Noua administraţie a blocat deja două vânzări de armament ghitat cu precizie şi i-a informat pe aliaţii regionali în legătură cu aceste acţiuni, pentru a evita surprizele.

În războiul civil din Yemen au murit zeci de mii de oameni, între care un mare număr de civili, iar 80% din populaţia ţării, de 24 de milioane de oameni, se află într-o situaţie dificilă, potrivit Naţiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here