Arafat: Programul naţional „Punct de prim ajutor. Fii salvator!” va fi lansat în curând

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că Programul naţional „Punct de prim ajutor. Fii salvator!”, care prevede amplasarea a 300 de defibrilatoare în zone publice, va fi lansat în curând, transmite Agerpres.ro.

„Noi l-am lansat o dată, tot cu sprijinul Lidl, este vorba despre implementarea a peste 300 de defibrilatoare semiautomate în mai multe localităţi din ţară. A fost o întârziere cauzată de pandemie şi de lipsa unor componente. La acest moment suntem pregătiţi şi o să vedeţi în curând începerea implementării acestor defibrilatoare, care vor fi găsite în zone publice şi unde oamenii pot să le folosească sub îndrumarea dispeceratului, dar preferabil chiar vor fi undeva unde oamenii din jur sunt deja instruiţi să le folosească dacă există o problemă. Pe asta lucrăm la acest moment”, a declarat Raed Arafat, la Târgu Mureş.

Programul naţional „Punct de prim ajutor. Fii salvator!” prevede educarea populaţiei în acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă şi dotarea unor spaţii publice intens tranzitate cu defibrilatoare menite să salveze populaţia în situaţii de urgenţă, până la sosirea echipajelor medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here