Arhiepiscopul de Canterbury, în România, în cadrul unui turneu regional pentru „găsirea păcii” în Ucraina

Arhiepiscopul de Canterbury vine în România, în cadrul unui turneu regional mai amplu dedicat găsirii unui acord de pace în Ucraina, la un an după invazia Rusiei.

Justin Welby, conducătorul Bisericii Angliei, va fi în România până miercuri. În plus, va mai vizita Varșovia, Kiev, R. Moldova și Istanbul, unde se va întâlni cu arhiepiscopul Constantinopolului și Patriarhul ecumenic, Bartolomeu, „primul dintre egali”, în rândul bisericilor ortodoxe răsăritene autocefale.

Atât Rusia cât și Ucraina sunt națiuni ortodoxe.

Welby a vizitat Ucraina în noiembrie, declarând cu acea ocazie că „poporul Ucrainei a dat dovadă de un curaj extraordinar în fața invaziei ilegale, nedrepte și brutale a Rusiei. Această vizită este menită să arătate solidaritatea cu ei în timp ce se confruntă cu o iarnă profund grea”.

Luna trecută, el a avertizat împotriva tratării Rusiei „precum Germania” după primul război mondial, pentru a marca aniversarea unui an de la invadarea Ucrainei.

Welby va avea o serie de întâlniri la nivel înalt cu oficiali români, inclusiv Patriarhul Daniel și alți lideri religioși. Se va întâlni, de asemenea, cu membri ai comunității romilor și victime ale traficului de persoane, potrivit informațiilor Universul.net.

Atât Marea Britanie, cât și România sunt membre NATO, aliați politici apropiați și parteneri comerciali. De asemenea, cooperează strâns în combaterea criminalității.

Luni, va ține o slujbă la Biserica Învierii, de 102 ani, din centrul Bucureștiului.

Ultimul Arhiepiscop de Canterbury care a vizitat oficial România a fost George Carey, în 1993, când patriarh era Teoctist.

FOTO-VIDEO | „O tactică jalnică”. Imagini din orașele ucrainene atacate de ruși cu rachete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here