Armata Roșie, gata să „elibereze” și Venus? Rogozin, șeful Roscosmos: „Este o planetă rusă”

Sursa: Kremlin.ru

Venus este o „planetă rusă”, a declarat, marți, șeful agenției spațiale de stat din Rusia, Dmitri Rogozin, în contextul noilor cercetări care sugerează că ar putea exista viață pe a doua planetă de la soare, informează The Moscow Times.

Cercetarea, publicată luni în revista Nature Astronomy, vine cu detalii despre descoperirea fosfinei în noii planetei Venus de către oamenii de știință britanici și americani.

Vorbind la expoziția HeliRussia 2020, șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, a declarat că cercetările anterioare ale oamenilor de știință ruși au indicat că planeta este inospitalieră pentru viață.

„Țara noastră a fost prima și singura care a aterizat cu succes pe Venus”, a spus Rogozin. „Sonda spațială [rusă] a adunat informații despre planetă – este ca în iad acolo”.

Roscosmos a anunțat, de asemenea, planuri de a lansa o expediție rusă independentă spre Venus „fără a implica o cooperare internațională largă”. Expediția va avea loc pe lângă misiunea Venera-D, planificată anterior, care se desfășoară în cooperare cu Statele Unite.

După publicarea studiului de luni, programul Breakthrough Initiatives, finanțat de miliardarul rus Yuri Milner a anunțat că va finanța un studiu „despre posibilitatea vieții primitive” în norii lui Venus, condus de Sara Seager de la Massachusetts Institute of Technology.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here