Armata rusă a înființat un bazar în în orașul Naroulia din Belarus, unde vând tot ce au furat din Ucraina

Sursa foto: The Kyiv Independent

Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina a raportat că trupele ruse au înființat o piață în aer liber în orașul Naroulia din Belarus, aproape de granița cu Ucraina, unde vând tot ce au furat în Ucraina, inclusiv jucării pentru copii, bijuterii, mașini, produse cosmetice și valută, scrie The Kyiv Independent.

Oficialii ucraini spun că în bazar rușii vând: mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase, frigidere, bijuterii prețioase, autoturisme, biciclete, motociclete, vase, covoare, opere de artă, jucării, cosmetice. „Adică tot ce au obținut prin jefuirea civililor din Ucraina”.

Soldații ruși ar încerca să schimbe și valută furată – dolari și euro -, dar din cauza restricțiilor monedelor interne, bielorușii sunt reticenți și îi trimit pe ruși să meargă la bancă.

De la declanșarea războiului de către Rusia, în 24 februarie, pe rețelele sociale au apărut numeroase imagini cu sodați ruși care jefuiau magazine, bănci sau case ale ucrainenilor din orașele atacate.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat de mai multe ori că invadatorii ruși jefuiesc proprietăți, fură mașini sau chiar aparatură electrocasnică și alimente pe care le trimit apoi în Rusia.

Serviciile de informații ucrainene estimează că rușii efectuează în prezent un export organizat de articole jefuite de pe teritoriul Ucrainei. Un convoi de camioane cu diverse proprietăți, inclusiv produse industriale și electrocasnice, se îndreaptă spre graniță.

„În orașul Mozyr din Belarus, există camioane militare rusești KAMAZ, din care militarii descarcă pachete cu mărfuri obținute în urma jafurilor. Prada este trimisă în Rusia de către compania rusă de curierat SDEK” – informează informațiile ucrainene, notează și onet.pl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here