Theodor Stolojan: Florin Cîţu a luat o măsură raţională, văzând că nu s-a putut ţine Biroul Executiv

Foto: INQUAM/George Călin

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan a declarat a declarat că Florin Cîţu a luat măsura raţională de a demisioa din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, când a văzut că nu s-a putut ţine Biroul Executiv pentru că nu a existat cvorum. Acesta a mai spus că l-ar vota, fără nicio reţinere, pe Nicolae Ciucă la şefia partidului, în cazul în care premierul ar candida, informează News.ro.

Stolojan a afirmat, sâmbătă, la Antena 3, că acum PNL intră în procedurile de organizare a congresului pentru desemnarea noului preşedinte.
„Dacă discutăm de ceea ce a făcut domnul Cîţu, el a luat o măsură raţională, văzând că astăzi nu s-a putut ţine Biroul Executiv, neavând for statutar. A existat un birou executiv ieri virtual, online, care a luat o decizie de a convoca Biroul Politic Naţional, mâine, la ora 10, după care conferinţa naţională care va convoca congresul. Domnul Cîţu a luat decizia raţională de a-şi da demisia. Se intră acum în procedurile de organizare a congresului. De data aceasta fiind un congres extraordinar nu mai sunt termenele prevăzute pentru un congres normal care se convoacă cu cel puţin 60 de zile”, a afirmat Theodor Stolojan.

El a mai declarat că l-ar vota pe Nicolae Ciucă la preşedinţia PNL.
„Din momentul demisie domnului Cîţu, competiţia este deschisă pentru preşedinţia PNL.  Am auzit că s-a consultat conducerea PNL şi cu domnul Ciucă, nu sunt informat ce decizie au luat. Este evident că domnul Ciucă la ora actuală are cea mai mare încredere din partea românilor dintre toţi membrii PNL şi nu numai. Deci este un candidat, dacă dânsul va dori, un candidat cu şanse foarte mari la conducerea PNL. Eu l-aş vota categoric fără nicio reţinere”, a mai precizat fostul lider PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here